12.6.11

Bakal Pengantin yang mengundang kemarahan


Assalamualaikum !!!!


Hooo yeahh… almost 2 weeks dah bercuti so now prepare for a serius new semester. 2 minggu yang sangat bermakna untuk sy oke. Sangat gumbira balik cuti kali ni. 1 st thing bila aku dah ada fiancĂ©e. Ehee tak boleh belah !!!!  and the second thing bila aku dapat habiskan masa yang singkat tapi bermakna lah wif my buddies. So sangat penat. Serius hot mana taknye, 2 hari berturut2 balun jumpe muka sama je. Fuhh sangat penat tapi macam apa yang aku cakap tadi it was fun. Huh aku dah tak sabar nak cuti raya plak. Fine.. pose dah habis ganti belum *korankk* ?  bahagian aku ada lah sikit yang belum nya. Ahaa sewajibnya aku menunaikan hutang aku tu kan. Tau kek puan Rahah mati den ni. Sila ambil perhatian, beliau adalah bonda haku. But promise to myself I will ganti my puasa as soon as possible.

Haa sempena kawan aku ni nak menamatkan zaman bujang beliau, seharusnya kami sebagai rakan2 beliau memeriahkan keadaan kan. Tujuan ? agar bakal pengantin kurang nebes plus kiteorang pun leh dapatkan tips okeh. Hahaha !!! walhal masing nak bergonjeng lebeh. Yang aku nak lepas gian la kan. Yessa pas ni aku akan jadi manusia paling kuno sampailah hujung tahun. Yeh babeh.. nanti dah ada tenet leh lah aku jadi manusia paling maju. Huh konon.. tuh sume hanya cakap atas angin ajer.  Apa pun si bakal pengantin sangatlah sepoting. Sangatlah dia excited. And sory laah kalau ada kekurangan. Tapi kalau kelebihan tu hanyalah dari makanan je kot. Walaupun aku yang tak puas hati dengan makanan yang aku nak hadam tuh. But then dah lumrah alam kan, kena lah di hadamkan walaupun aku rasa macam telan magi ayam ajer. .. huh !!!! marah mode sebab magi ayam tu berharga almost 10 hengget okeh.

So the end. To bakal pengantin tu, kitaorang doakan ko bahagia dengan beliau. Plus kena pandai2 masak guna santan pasni okeh. Ahaa :)

simple

manis kan senyum mereka dan dia =)


huru hara betooll




beriye je lah 2 kepala nih

amik berkat an an

maggi 10 hengget
budak yang sangat kasanova ni


10.6.11

Manusia sesat tanpa bertanya


Ho--- yeahhh !!!! whats up !!!!

Memang kurang asam kan memulakan sesuatu dengan perkataan macam tu but can you guys try to relates what do I mean here for now. Thank you.


***daaa***

8.6.11

Kawan yang entah

Assalamualaikum !!!!

Hoooh baru balik dr jumpa kawan lama terus rasa nak update cerita. Kawan lama yang dah lama tak jumpa. So sweet Fahmi dapat jumpa ko. Nanti tunggu raya jela insya-allah dapat jumpa lagi. And thanx again for the cake Sarawak tu. So jauh mari woo. Really appreciate it. Bila kita jumpa kawan-kawan lama kita akan ada 1 feel yang susah aku nak terangkan apa feel tu. Its like kita jumpa balik siapa diri kita dulu. And when we look like who we are now it makes me… hmm hard to say. Tapi semua orang akan ada  past time kita kan. Tapi cuma aku nak stress kat sini kawan ada beribu tapi siapa kawan yang tetap akan jadi kawan taklah ramai tapi kawan yang mungkin akan jadi musuh ramai. But hope that aku tak kan dan tak nak jadi seorang yg ramai musuh walaupun aku tahu perangai sy ini sangat menjengkelkan. SORRY.

***daaaa***

2.6.11

Tak tahu tajuk


Assalamualaikum !!!!


Hmm memang kadang-kadang kita nak kan perubahan. Orang pakai skirt maxi aku pn nak pakai tapi do I care ape ghupenye bile aku pakai? Oh my god…seriously aku sendiri malu nak tengok. Sebelum aku jadi orang besar dulu, tak boleh tengok orang pakai trend baru sikit mesti nak update tapi kelemahan aku bila aku tak yakin dengan apa yang aku pakai. Yess tu la kelemahan nya. Tapi sekarang pada aku, tak kiralah kita pakai apa pun walaupun ada orang akan cakap “derr u ni xikut ke fashionita sekarang? iyeww tak up to date langsung !!” okay memang kejam ayat tu tapi ada ke orang nak cakap kalau apa yang kita pakai tu nampak suite je for me. Buat apa nak susah2 kan diri kalau ko ni bukan jenis yang suka sgt nak melilit2 kan diri. Kay memanglah orang yg pakai tu sume nampak gojes okeh. Siap dengan make-up bagai silap2 sekali dengan bulu mata palsu baii… peh aku tengok pun keluar air mata darah. HOT !!! tapi aku cuma mampu untuk tengok je lah. Dulu yelah rajin nak melilit and a lite make-up tapi sekang bila da agak sikit besar perasaan nak berpakaian begitu aku rasa sangat malas. Yelah mana taknye kang aku nak solat da tu kene basuh muka pastu kene touch up balik da tu kene lilit balik. Kalau aku kuar dr pagi den balik malam what the heckk!!! aku kene touch up berapa kali tu bai. Lilit sampai tangan aku ni pun leh jadi fleksibel. Hm tu yang buat aku malas. Lebih baik aku pakai tudung sarung yg siap ade awning tuh. Pantas dan tuntas. Mencepatkan perkara yang mudah. Haa tak yah la aku pun sibuk2 nak menegakkan tudung la,menajamkan tudung siap. Hahah mesti ada yang suka tiup2 tudung kan. Idok pun letak lilin kat tudung. Hahahaha tu memang trend okeh boys.. silalah amik perhatian. Kami wanita ni memang sangat kreatif dan inovasi.

Hmm kesimpulannya kat sini lebih baik kita jadi diri sendiri daripada meniru orang lain untuk menjadi orang tu. Kita ni semua ada kelebihan dan kekurangan. Kalau semuanya nak sama ape macam der… tak de la citrawarna kat dunia ni. And if korang sume nak lilit sapa plak nak laku kan tudung Syria and tudung awning tuh. Betul kan? So just be yourself. Aku pun cuba untuk ke arah tu. Yelah aku kan suka dengar cakap orang dan suka ikut apa orang rasa bukan apa aku rasa. 

*** i and awning ***


*** daaa ***

1.6.11

Entri saya untuk awak


Assalamualaikum !!!!!


Nothing much to say here just wanto to say a HUGE terima kasih pada mereka2 yg membantu sy for preparing for something. Tak kira lah sape2 pn and I know that orang2 tu mesti tahu and this entry is dedicate for u la. If la tak de orang2 yang nak menolong acik ni maunnye ghabak acik. Segala2 nye ghabak. And that’s all make me realize the meaning of rezeki. Kay fine aku macam orang putih yg keterlaluan kat sini. Yeah sy sedar sy orang melayu okeh. Sila berbahasa melayu sikit tuan empunya belog.

Dan yang paling paling thankful is to my mama la. Seriously kalau tak de nye beliau aku akan jadi kacau bilau plus more tak de arah okeh. And for sum1 that she had gave me an advice as an adult person, so very thankful. And hope she knows that I’m talking to her right now. Hahaha !!!! so perasan la u.

Fine entry ni macam ala2 penghargaan la kan kan. But darl.. do I care. So that’s it my short en3 for now..

*** daaa ***