27.6.10

||| IT IS NOT DE END |||

aku tak penah sangka pun hdp aku skg sgt miserable...xla kesal ape yg jd cume ape yg jd tu kite amek iktibar.so mungkin ade hikmah kan.n for now i,m happy wit my life..wit all i have.my family,my fren and my frens.semue tu penting bg aku.aku sgt2 mghargai semue tu....

but skg mungkin akan hilang kejap kemanisan tu but it is 4 a while and hope everything will be fine.aku slalu trfkir am i fall in luv again?tp dsbab kan byk sgt kish sedih dlm hdup aku ni aku trlalu brhati2 dlm mmbuat keputusan.aku xnk pisang brbuah 2 kali.tp die stil sabar dgn keptsan aku n hope die akn tetp tggu sbb aku ykin dgn rase ati ni tp aku xbole trlalu gelojoh...bia lambat asal selamat.tu kate org2 tue la kan...kan ade btulnye tu...

tp nk lepaskna die pegi utk bbrape buln...hmmm sgt xbese la kan.but i wll try...hahaha....kene gelak2 je la slalu.senaman muke plak da tu...bgus2...

dis sem holiday aku sgt2 hepi although ade part2 yg hmpir2 mmbunuh aku but i'm still here...thx to all...hahaha....luv ya...

24.6.10

HAPPY BIRTHDAY!!!!!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....HAPPY BIRTHDAY TO FATEN....HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....yeeeeaaaahhhh!!!!!!

wishing her all the best in her life and sweet 23 years old..huhuhu....

untuk menyambut hari kelahiran beliau,kiteorg pun sudah plan 1 rancangan yg paling bombastik tp xla bomba sgt.sedang-sedang je.but ok la untuk sambut bufay gul.so, de plan was imvented by mimi but then dia tak dapat nak join coz she had an urgent case.huh...cam polis plak.so juz aku,aizi,mira,hanis,nazurah,el,moke,shafiq n sam..

kiteorg decide nak sambut kat i-city so ptg2 lg kiteorg da gerak.but before that,plan ni almost cancel sebab faten dengan tibe2 nye ade diner with her family.huuuuu....sgt celaru da kami ni.dengan berani kiteorg pon fon her mum to get permission to 'culik' her.n fortunately her mom sgt spoting la kan.so our plan is on la...sgt gumbira la si shafiq because dpt la celebrate buah ati nye besday kan.n lastly de bufday gul sgt trkejt tgk kami kat I-CITY tu jgk haha dan beliau sgt trharu la kot...hahaha.wlaupun ade certain part of de surprise xjd but de point is kiteorg dpt celebrae bufday faten together...n thx to EN SHAMSUL because sudi bwk sy dan mira..len kali leh tumpang lg.. =)

20.6.10

*** B L U R ***

tak terlintas lagi pun kat kepale ape yg nak di curah kan kat 1 ruang kosong ni.tapi ape yg aku tau aku nak coretkan ssuatu.mungkin kebuntuan yang aku alami kebelakangan ni sebabkan aku mcm mati idea.tp belum la smpai menjejaskan ape2 pd aku.aku stil boleh berfikir secara rasional walaupun terkadang tu aku terlari dari landasan.tapi, aku ni manusia biase,bile2 pun boleh terjatuh dr landasan jln yang lurus.hanya berpegangkan satu pegangan aku harus bangun dari semua tu.aku kene yakin dengan ape yang telah aku programkan dalam otak ni.memang itu la yg pling terbaik.dan aku,cume laksanakan ape yg telah aku programkan.aku kene kuat.dan semangat aku ada pada byk bende.dan aku kene yakin itu semua adalah penghalang aku.pernah dengar x ayat ni...kamu yang menguatkan aku dan kamu jugak lah yg menjatuhkan aku.ade benarnye dr ayt tu.sama mcm aku.aku pernah menjadikan sesuatu itu sbg pembakar semangat aku tetapi lame kelamaan sesuatu tu jgk la yg pernah menjatuhkan aku dan aku terus sedar dr ape yang jd.mcm yg pernah aku ckp td,aku cume manusie biase yg memg selalu terleke...aku sgt leke.tapi kadang2 pernah jugak aku terfikir,adakah aku je yg sebegini?adakah aku je selalu melakukan salah mcm ni?xde sape pn yang boleh jwb soklan aku.sbb kenyataannye,kite xpernah buat silap bile kita lakukan sesuatu ikut naluri kite.tp yg silapnye adalah perhitungan kita terhadap sesuatu.sampai sekarang aku belum jumpe jln yg terbaik cuma skg aku hanya ikut jln lurus yg dah terang pd mate aku.mungkin skg masih kabur lg tapi aku yakin satu mase jln yg lurus ni aku akn rase sgt indah...

17.6.10

layan jap la

video

[ TOPIC ] : || its ok-la ||

nape la perlu nak wat lakonan.igt aku ni terpedaya lg dgn die.hmm da ade gf kot but ..... hampeh!!tu la org kate KALAU NAMENYE LELAKI LIDAH MEMG BERCABANG PYE LA.mgkin ade yg xsetuju tp buat ms ni aku mgkin kene percaye dgn prumpamaan tu.kite yg perempuan ni kene bijak skit tp bile ati suda menguaasi akal memg sush la.terutamanya bile org tu kite penh syg tp kite kene igt perbuatan yg die buat tu.skali die buat xmustahil die boleh ulang lg bnde yang sama.ini mungkin pengalaman aku yg bole dkongsi.aku xnak orang len jd mcm aku.kite bole bg peluang tp kite seperti mengambil risiko yg tramat bsar.kite mmpertaruhkan nasib kite.sama ade positif atau negatif,kite yg tanggung.xde org len da.dan sebb tu la kite kene fkir byk kali.jgn kalah dengan perasaan.aku pn pernah trjatuh sbb ikut kan sgt perasaan.akal aku letk tepi.tp akhirnye?aku yg merana.....aku sgt merana tp aku sgt bersyukur sbb ni semue jd pd aku.mgkin ade hikmah semue ni.da malas da nk fkir soal cintan cintun ni.kalau bule biar aku kwn ramai2 n sampai 1 mase tgk la mane yg berkenan.tp bukan la main2 kan persaan org.aku xkan buat cm tu sbb aku pernah rs sakitnye bnde tu.. hope i will b fine~~~

13.6.10

[H] [E] [P] [I]

BBQ...meletop!!!!
thx guys...credit 4 me + faten sbb kiteorg la mastermindnye...wlaupun xla seberape kan event tu but de objective of de event trcpai..bgus3...n sory la sbb kelewatan aku ni mybabkan si sapiq tu xdpt la nk brasmara dana dgnsi faten.nk tgk sunset kunon...hahaha tgk kat tepi jln pon santek gak...













but unfortunaely hanis n mira kene blik awl.hanis xsht...thx hanis 4 join us.. n hope sembuh cpt.ha lupe plak nk introduce pd bodyguard.thx la sbb sush pyh hidupkan api yeee...klau hrap kan kami2 memg xkan la hdup pun api tu.tadaaaa....sapik + moke...




















sgt cumelkan mreke..hahaha!!!so afte da bbq kami pn melepak lg...n jmpe lg kwn moke + sapik...sam..hye sam.so tu je la prjlanan kami...soo besh..thx u'all.





11.6.10

|| we belong together ||

I didn't mean it
When I said I didn't love you so
I should have held on tight
I never should've let you go
I didn't know nothing
I was stupid
I was foolish
I was lying to myself
I couldn't have fathomed that I would ever
Be without your love
Never imagined I'd be
Sitting here beside myself

'Guess I didn't know you
'Guess I didn't know me
But I thought I knew everything
I never felt
The feeling that I'm feeling
Now that I don't
Hear your voice
Or have your touch and kiss your lips
'Cause I don't have a choice
Oh, what I wouldn't give
To have you lying by my side
Right here, 'cause baby

When you left
I lost a part of me
It's still so hard to believe
Come back baby please, 'cause
We belong together
Who else am I gonna lean on
When times get rough?
Who's gonna talk to me on the phone
Till the sun comes up?
Who's gonna take your place?
There ain't nobody better
Oh baby, baby
We belong together

I can't sleep at night
When you are on my mind
Bobby Womack's on the radio
Singing to me
'If you think you're lonely now'
Wait a minute
This is too deep, too deep
I gotta change the station
So I turn the dial
Trying to catch a break
And then I hear Babyface
I only think of you
And it's breaking my heart
I'm trying to keep it together
But I'm falling apart
I'm feeling all out of my element
I'm throwing things
Crying
Trying to figure out
Where the hell I went wrong
The pain reflected in this song
Ain't even half of what
I'm feeling inside
I need you
Need you back in my life baby


*** juz luv dis song but dis is not wat i am thinking..... ***

syuuuhhh....go AWAYYY !!!!!

aku makin jauh tinggalkan hari tu tp mampu ke ingatan aku lari sejauh mn aku berada skg ni.kadang-kadang rase xadil plak.kite sedaya upaye nk lupekan kisah silam tp kenape perlu kisah silam tu datang menjengah dlam mimipi plak.tu smue bagi aku menggaanggu emosi aku walaupun xbanyak.ape pun aku kene la hadap semue ni.arggghhhh!!!!!smue ni bagi semak pale otak je la....xde gune aku nk ingat smue tu sedangkan bnde tu hampir nk binasekan aku tuk 2 kali.knape aku xpernah pun nak belaja ape yg jadi dalam hidup aku ni?ke aku yang degil atau terlalu sayang?sayang,cinta bende yang berbeza.semue orang syg kite tp xsmue org bule mencintai kite sepenuh hati die.tp buat mase skg ni ak blum percaye cinta.bg aku smue tu kite boleh cakap tp kite nk buat hmmm sstu yg belum yg pasti.tp aku percaye satu hari nanti akan ade cinta tuk aku...sumday sumhow it will come....

10.6.10

[FACEBOOK]----- U'RE IN MY BLOCKLIST okaaaayy!!!!

kite xperasaan kdg2 kite da di DELETE pn dr list of friend kwn kite...BUT nape leh jd cm tu?rs2 nye sbb ape?bkn HOBI org tu kot nk buang kite.msti ade alasn yg sgt logik nape kite dletakkan dlm blocklist kwn2 kite kat FB....

* * smue ape yg kite buat nk kene update kat FB STATUS.perlu ke?contoh la kan..KELUAR DR TOILET SKIT PEROOT pn nk kene update ke?haa....fkir scre logik skit kayy..

* * suka sgt TAG video/pic yg xde kene mgene dgn org.especially org tu brlainan JNTINA...huh den bg komen2 byk kat situ....WAT SEMAK notifications jeeee....hishhh...

* * da bg komen kat status org tp bg yg NEGATIF plak tu xpon yg memalukan org tu...ADOOYAIII....giv ur respect plzzz....

* * ha 1 lg ni...suke sgt MENCAROOTT....xkire la kat wall sdri ke ataupun kat wall org len.konon up 2 date la ckp cmtu...ade style BUT tu smue xcool lgsg koot...hahaha BE RATIONALE kayy..



------------ FB memg la bgus tp kite ni yang ade otak dn matang kene la gunekan FB sbg medium terbaik.jgn la salah gune kn plak kemudahan teknologi yang ade tu....jgn plak smpai org kate kite ni BATAK gile...hadoooiii pedissssss tuuuu -------------

[TAJUK]--- MERAJUK LG KE???----- adooiii!!!!!

bercinta ni xla semunye indah jekan.kadang-kadang percintaan tu mcm roda.kejap kat bwh maksudnye sedih la kadang-kadang kat ats maknenye tgh berBUNGA2 la tu...cm kwn2 i skg....heeee luv it~~~ tp bile sampai bab merajuk2 ni hmmm jd mslah kot.xkire la sape pn yang merajuk tp yg pentng salah seorg kene jd penyejuk keadaan.maksudnye bile sorang tu marah sorng lagi kene diam je...dengar je ape yg die nk bebel.tapi jgn la diam sampai ke suda....alamtnye hancusss trus la hbungn tu....kene igt dm hbungn suami isteri pun ade pasang surut ni kan yg bercinte lg..hmm rapuh lg hbungan tu.so kene ade kerjasama la antare 2 pihak tuk jage hubungn korg tu.from my pengalaman la + my reading, ade certain thing yg kite leh wat tuk pujuk blik pengarang jantung buah hati kite tu....hahahahaha!!!!!

1 * JANGAN lambat sgt mintak maaf kat die.DANGEROUS tuuu!!!!

2* GUNEKAN kekreatifan korang tu.xkire la LUKISAN ke, MENGARANG LAGU ke SAJAK
ke..ape2 la asl die trsentuh...da wat salah kene la jiwang2 skit kan...

3* BUAT LAWAK.ape2 je yg wat die gelak.SMS pn jadila asalkan bnde tu kelaka...

4* TAPI kalau semue tu xjln gak bek korg jgn kcu die dulu.mgkin die perlukan mase tuk lupekan
ape yg jd antre korg tu.

**** SO for now tu je la kot tips2 tuk yg merjuk...tp yg si merjuk tu pn jgn la lame2 sgt.rindu
kooootttt...hahahah *****

4.6.10

|| PAP-smear,ultrasound &kanser payudara ||

WOW....semua ni ade kaitan dgn perempuan.takde ape pn yg nk di kongsi sgt cume dr pembacaan i la kan setiap wanita@perempuan kene la buat check-up bg mengenal pasti kalau2 kite ade kanser sekurg2 nye boleh kite cegah dari awl.tp selalunye, most of us klau da terase sgt sakit bru la nk g jumpe doktor kan...hmmm lbh bek kite mencegah dr kite mgubati kan.tp xsalah kita mngubati dr kita mati...ups mintak simpang okaayyy bnde2 mcm tu...

PAP-SMEAR? i'm sure rmai yg xtau ape kah itu.in malay we call it as kanser pangkal rahim. ini selalunya dihidapi oleh orang2 yg da kawin. BUT!!!dun get wrong..yg blum kawin pn buleh mghidapi kanser ni klau she's having sex wit many guys.so be careful girl~~
kanser ni pmbunhuh wanita yg no 2...dan oleh itu rmai la antare kite yg kurang peke dgn kanser ni dn sering lupe utk wat medical check-up 4 this. kaum wanita cume akan wat pemeriksaan untuk kanser payu dara oleh kerana itu adalah pmbunuh no 1 untk wanita kan.

so after this i hope we can be more sensitive things like this...dan untuk keterangan lanjut silalah hubungi doktor trdekat okay....haha cm iklan plak.

Rambut Bercabang....ouhhh tidaaaakkk!!!!!!

Entry kali ni tuka angin plak la. tak salahkan brkongsi ape yg kite tahu. haha.. Ini selalu menjadi masalah pada mreke2 yg berambut panjang dn selalu warnekan rambut.kalau dbiarkan mau rusak la rambut kite tu...ha lg 1 klau kite menyikat rambut secare kasar pn boleh myebabkan masalah ni..tp ni bukan la mslah luar biasa tpi mslah rutin yg mmg di alami oleh wanita2.Ape yg menjadi punca rambut brcabang??
jom check mn tau bule la di elak2 kan...

1. mggunakan pgering rambut secara kerap

2. menggunakan pelurus rambut secra kerap

3. terdedah dgn sinaran matahri dan dlm jgka mse yg lama

4. kerap plak memotong hujung rambut

5. kerap mwarnakan rambut

6. menggunakan sikat daripada bahan yg tidak brkualiti

**tu je yg buleh dkgsikan bersame. so y not klau kite cube kurg2 kan punca2 yg buleh mnyebabkan rambut kite brcabang...rambut kan mahkota seorang wanita... +_+

2.6.10

i need time

kadang-kadang apa yang kite rancang xkan menjadi kenyataan.

kita cuma manusia je tp yang tentukan smue nye pada yg berkuase.

aku mungkin sedikit kesal dgn apa yg jadi tp

aku bersyukur sebab tuhan da beri petanda pada aku

awal-awal lg...walaupun aku sangat terasa dgn tragedi yg jd dlm hdp aku

but life must go on...

insya-allah...panjang lg masa aku...

aku kene percaya ade hikmah semua ni jadi...

kite xkan boleh miliki apa yg bukan kita punya...

sekali terlepas bukan bermakna terlepas semua peluang..

dan aku harap ada sinar baru untuk aku lg...

dan aku yakin aku boleh bangun dari semue ni... ;)