21.12.10

short post

selamt pg sekalian alam..

hati sgt lege sbb wikend ari tu aku dgn bbrape kwn aku yg same gagah mcm aku(sarcastic gile!!) g panjat bkt broga tuh.sebelum subuh lg suda memulakan prjalann walaupn ade seorg mamat yg sgt lambat,mmperkenal kan,en hafiz a.k.a JEHAN.hahaha!!!but stil kiteorg dpt tgk sun rise kat ats tuh.huish..memg perit wei.tambah2 lg aku ni bukn jens yg brsenam mmbuang lemak kan.so memg mncungap la wei aku naik ats tu.nsb bek ade rkn2 superhero yg mmbantu beta.haa lg sorang superhero aku,ayu!!!hoyeaahhh!!!sile tepuk tgn kuat.due2 belah tgn la.haa bgus cmtu.. =)

ni hafiz a.k.a jehan =)


dis is ayu..wink**


itu sunrise!!!


da smpai ats tu memg aku xkan buleh lupe kan kjadian aku jth batu..hahaha!!!tlg la byg kan.klau korg imginasi tggi korg leh la gelak2 xhnti2.malu wei..sekalian alam menatap aku jth..haha yeke? bajet ko ertis la...tolonglaaa!!!


nampak je rndah batu ni.haha


so da klik2 sane sini kiteorg pn trun la dgn selamt nye..dan pulang ke rumah msg2 utk tidur pd jam 10 pg..haaaahh!!!!beshhh!!!

**so,daaa~~~


tolonglah jgn nk semak sgt okee!!!

samekom...xler nk mrh sgt kan tapi aku rs meng-annoying kan bile ade rkn2 taulan yg rs sgt bosan la konn duk rumah time cuti.aku cam agk pelik sbb selame ni xpernh cuti lame2 ke.mcm xbiase plak lepak2 umah.ape pun duk umah memg heaven kot.xleh aku nk fikir cmne duk luar dr rumah aku yg sgt heaven nih..walllaahh!!!sile muntah oke!!

ha smbung lg..da tu sume nk update wat amal kebjikan smbilan la.haishh mcm2 lg la..skali lg aku nk ckp,sblm ni cuti korg xpenh ke wat kebajikan seperti itu??huuhh!!!muak kot..skg ni aku plak maun muntahh!!

FYI,aku skg tgh tggu surt posting.maun g sekolah mn kan.tp aku xla nk complicated sgt mikir kan bnde alah tu..sbb bnde tu da pasti akan ade.jd xpayah la rkn2 nk gelabah poyo oke.ade org nsht kan aku cm ni,sblm keje bek ko chill dulu hdp. nti once ko da keje memg la sgt stress kot.ahaa bukn la keje part time yg di mksudkan dsni oke.so wat a big deal??xde mslah kot aku rs..klau btul la posting lmbt so wat de big deal,tu bru ms sesuwai aku nk wat part time job..whahaha!!! betape mnyusah kan mak ayh btul aku ni...hahahah!!!!

***so,daaa... =)



ini mungkin aku x??hahaha!!!!time kasih en google!!

17.12.10

Giles excited

can't wait for tomorow....yaabedabeduuu!!sonok kot dpt lepk with ur buddy tp bkn la wat aktvti yg same je kan.asyik2 muvi,karok,jln2,lepak...ouhh mungkin suda bosan kot dgn familiar aktiviti cm tu.klau kadang2 tu mungkin boleh lyn la gak la.tp klau da evry wik mmbazir duit kat situ its quite bosan kot..da jd mcm rutin mgguan plak.so y not cube yg baru kan.haa baru la excelent. :)







9.12.10

haaaa....ni macam mode nak hangen.lupe plak.samekom.

salah ke aku nk single?ade aku susah kat kehidupan ko ke?ade aku bazir kan duit ko ke?cam xde plak kan.so ape kes nak sebuk2 klau aku blum ade planing pon nk kawen bile.da la soalan tak relevan langsung.kalau da terang2 orang tu single ape kes ko nak tye bile plan nk kawen.HUSH!!!rs cam nk bg 1 saguhati je kat pipi MANGKOK yg come lote tuh.tp tu kalau aku xwaras la kan.

penah aku dgr dialog ni kat TB dulu.kate nye

"biala aku tak berlaki dr brlaki tp laki aku pasang pompuan belakang aku!!"

ade btol gak kan.dr ade laki tp die manjang maso eah wat hal ngn den bek xpayah.haaa tp aku de la smpai xnak berlaki cume nye lum sampai mase kot...susah woo nk cri yg btul2 serasi dgn jiwe rage bakul ni ha.len la klau nk pilih ikan kat pasar.tp ni lain.nak pilih psgn hdp.kene btul2 la baiiii.tp yang penting ialah doa an an.

so pd yg da commit wit sum1 tu jge la hubungan tu leklok..

daaaa..

8.12.10

COKE vs PENING

ahaaa....samekoom.cm tak de kaitan plak kan tajuk tuh.haa meh sini aku ajar rakan2 kaitan 2 capslock tu.bermula la kisah nye...

ari ni pye la aku pening seantero alam tp sompek laie den brjln2 di TESCO yg bru bukak kek soghomban ni ha.hahaha cam h**** lak aku rs jln2 dgn kple pusing2 an.aku pn xfhm ape mslh aku.tp fening tnpe muntah2 la sbb aku pon blm puan kan cm kwn aku an..waaahhhh!!!melalut jap.adakah aku pening sbb aku terkejut bonda beta mmbelanje beta spot rim keta beta???wahahaha!!!!sgt trharu kot....xsgke aku mak den bek ati di tgh2 bulan ni ha gnti an spot rim den yg da hlg 1.kuang asam nye pencuri spot rim.yg cikai pon nk hamek..haaa hamek ko aku dpt yg baru teross....haa tp tu bukan main point aku.tp sbb tu la agk eah den poning.poning tokojot(trkejut).lps hamek dan buang angin kat TESCO BARU bru tuh, den ngn mak,ayh den pn balik la umah.smpi yo kek umah uuumaaang---aiii makin poning palo den.mgkin sbb da xde sbjek nk cuci mate..heheh xde la.gurau je.oleh dgn itu aku pon dgn smgt ckp kek mak den,den nk boli COKE.haaaa poning2 pon den larat pooie boli.sobab eah nk kasi bwk jln2 spot rim baru den yg sgt de-vogue-de-vas tu la haa....nk poie 7-e.leh thn la gak jauh eah.dlm 15 mint cm tu.pdhal kodai minii kek umah den ni dokek yo..tp cm aku ckp td la nk bwk kekash ati jln2.HAAAAA!!!!BRU AKU IGT.bpak den da posan da."haaa syg(nm pgglan) da alang2 ko memg xde keje sebuln ni ape kate ko bsuh kete ko tuh.da mcm hape da ayh tgk.kasi gilap bersih skit..!!"ouh tidak...tu adlaah perintah.bukn nasihat yeaaa....ahaaa mgkin sbb ni jgk aku jd pening seantero.kay2 smbung blik.haaaa bwk kete mlm tu rse cm bek tul aku.ikt undg2 lak kan.yelahh brg baru baaii..kene jge la.klau bole nk kasi gilap je tp ape kan daye an aku ni pemalas..hahaha!!!!
haaaa smpai je umah da siap paking itu VAVI tuh aku pn g dpur ape lg kasi gogok la itu coke...walaaahh hait tp gune cwn la.kene bersopan okee...ank gadis nih.heeee :p
oleh dgn itu,lps bbrpe mint aku sendawe2 xhbs2.kentot xde okee...tu sndawe angin.haaa sgt melege kan.sbb da oke ni la bru aku leh tekan hurup2 kat papan kkunci ni ha.

***kesmpulannye....sume org ade care nk hlg kan skit.yg xsuke manis2 tu tok sah ikot care aku.bek amek minyak cap kapak kasi lumur 1 kepale okee....kang da kono koncing mnis xpsl den gak yg kono saman.da la penggangur trhormat.hutang lak keliling umah..haaamekk ko.hahaha!!!**

daaaa....

6.12.10

CONGRATES AISYAH & NINE

hahaha kali ni nak cakap pasal kawan aku kawen la aisyah.aisyah ni dulu kawan study mase kat maktab tp skg die da brgelar isteri pada nine(aku xtau la name sebenar beliau ape).tp xpela nick name pon okela kan.congrates once again aisyah... :)

tp yang xbestnye adalah AKU XDAPAT PEGI kenduri die...eeiii sgt la sedih kot.hahaha bajet xde aku kenduri tu xjalan kan..tp aku nk tengok membe aku kawen.waaaa!!!!tp its alrite sbb ade membe2 yg g so dpt la aku tatap gamba2 manis mereka.yehaaa seronoknye tgk org kawen.cm aku plak kan nk kawen..hahaha!!!

so,dis is the pic..of coz la bkn dr kamera aku kan..halal ye.. :)

tadaaaa....ni la die pengantin hujung tahun kite PUAN aisyah dan encik nine (tatau name sebenr)





si baju merah belang2 adalah pemilk gamba ye...pinjam gamba zul!!! :)

1.12.10

KLIP-KLIP TUDUNG

sebelum ni ade cite psl klip tudung kan.ni aku nk kasi close-up sikit la klip-klip yg boleh letk kan kat ats tudung korang tu.yg lg elok utk shawl la.haha tp kalau yang besar sikit lagi cantik kot sbb lg jelas dan terang.waaaahhh lg senang member2 nak cam korang kalau sesat kat shopoing complex kan kan kan...so ni lah die.. :)


29.11.10

[review videoklip] Seventeen - Jalan Terbaik


semua telah berakhir
tak mungkin bisa dipertahankan
hanya luka jika kita bersama
karna jalan ini memang berbeda

semua yang terjadi tak akan kembali
jalan kita memang berbeda
namun hati ini tak ingin kembali

ku yakin kita akan bahagia
tanpa harus selalu bersama
tak perlu disesali
tak usah ditangisi

hanya luka jika kita bersama
karna jalan ini memang berbeda

ku yakin ini jalan terbaik
walau kita tak lagi berdua
tak perlu disesali
tak usah ditangisi

*** dan yg terbaik utk kite adlah utk melepaskan sstu yg kita rase sgt mmbebankan wlaupn itu adalh perit bg kite.tetapi prcaye la sstu brlaku kerana akan adanya sstu yg lbh baik utk kite...so yg bru ptus cnte tu chill out baby... :)

trendy mendy 'shawl'

zaman moden canggih ni byk la trend2 yg boleh di kata kan sangat canggih manggih la.huish g mane2 je sume brgaye bgai nak rak.huuuu lawa siot..cun2 hensem2 sume ade la.tp skg ni aku nk ckp kan psl trend shawl la because i am a girl.fullamaaakkk......!!!!hahha gedix la plak..mcm2 pesyen ade bak kate nenek aku la kan..aku pun ade gak la try fesyn2 shawl yg sgt trkini ni ha..tp xla secntik dan segrand org len kan.shawl ni pd aku senangla nak pkai.and yg buat shawl tu lg besh bile 1 shawl kite bule gayekan mcm2 fesyen.trpulg pada keselesaan si pemakai la.haa ye puan2 cik2 sekalian jomla kite tgk pesyen2 shawl yg aku pkai.. kalau xsudi pun kene gak sudi2 kan tgk..

**shawl ni plg simple la.kain kosong je.yg ni kain cotton.kain ni bgus.die mndengar arhan tuan nye.hehe..and then aku pn gedix2 skit pkai cekak plak kat kple.comel x?heee try la.. :)

** msti korg igt ni kain buruk kan.hahah sbb aku pn tgk mcm kain buruk shawl aku ni tp ape ade hl aku da beli pkai je la.ni shawl yg ade 'ear-ring' tu.ala oang mlyu kate anting2.

**tadaaa ni plak selendang button. yg kale ala2 kuning banjir lumpur tu.yg ni aku pggil fesyen ala2 ct gitu kan haa...tp kain ni best la.bkn cotton tau.
**ni plak shawl rainbow.yg ni mcm senteng .blkg die trjongket sikt.xbrape comel la.tp yg tepi tu gedixx gile kan kan nk letk sepit bgai.bajet comel la tuh...cubela.. :)

**sori la sbb kualiti gmba ni memg la low kan.ni tudung anting2(pink) dgn manik2(purple) tu







1.8.10

TERKILAN

huuuuuu......penah tak rase terkilan yang amat?
tak kire la ape pun kes tp yang penting kite rase sgt terkilan xdapat bende tu @ orang tu atau ape2 je la.
aku ade 1 insiden yang buat aku rase sgt terkilan + rase sgt cam xgune sgt.sgt kesal.

*** satu pagi g la jejalan kat taman botani tuh.kay la tempat tu.stgt nyaman dan kehijauan.sgt sesuai tuk org yg memg suke kan nature.tp bukan tu yang aku nk cakap.kay jalan pye jalan tetibe ade nampak satu mak ni pggil2 anak2 die sebab anak die naik basikal n anak die tu dalam umo 3-4 tahun rasenye.anak die naik basikal dan die tgh turun bukit dgn basikal tuh.dan sebab ape mak die jerit2?sbb anak die xtau lagi nak tekan brek cmne.dan sampai part yg pling aku rase sgt terkilan.aku leh tgk budak tu lalu depan aku dengan mulut tercengang...aku tengoooook jee???!!!!!
ape yg aku buat tu?kenape aku xtarik budak tu?knape aku tak halang die.n ape jadi dgn budak tu?basikal die langgar bendul kat tepi gajah nyusur tu dan kepale die terhantuk kat bendul tu.ya allah....aku rs sgt kesal.adooooiii...bile fikir balik insiden tu aku rs sgt la bersalah.knape tindakan refleks aku lambat.saraf mane yang rusak ni.....

***adik.....auntie mntk maaf xdpt selamat kan adik....tp nsb adik ok.cume brdarah kat dahi je kan...hmmmm ***

11.7.10

|| Jaga keselamatan hidup ANDA ||

Bila kita memandu kereta,ade byk kan sign2 yg kite kene alert so dat kita boleh berada pd jalan g betul.tp bile kite kaitkan sign tu dgn kehidupan kite adakalanya betul jgk dan kite bertangungjawab untuk patuh pada tanda-tanda tu supaya kita berada di landasan yg betul tanpa kita menyakitkan diri sendiri.

tanda ape ni?U-TURN kan.kadang-kadang hidup kite membenarkan kite untuk patah balik pada jalan yg kite rs betul sepatutnya.ape gune kalau kite teruskan perjalanan kita tp sebenarnye kite tau yg jln kite ikut tu salah.dan ini la peluangnye untuk kite patah balik dan cari balik jalan yg betul untuk kite.





ha yg ni plak sgt bahaye....ni tandenye kite xbuleh nk u-turn.jgn nk gatal2 plak buat u-turn kat sini.xsemua tempat yg kite boleh buat u-turn.dan kalau kite degil sgt nk jgk buat,jadi,tanggung la akibatnye sendiri.....






BERHENTI!!!!!!!tanda ni yg sgt2 penting untuk kita.bila ternampak tande ni secara automatik kita memang kene berhenti.ini penting untuk keselamatan kita dan juga org lain.kita jgn jd sellfish bile terus jln dan finally kite jgn yg susah.kita jgn tergopoh gapah nak sampai ke destinasi kite tu.bak kate org tue2 "TAK LARI GUNUNG DI KEJAR".




haaa ni tanda plak NO ENTRY.bila kite nampk tande ni kita jgn sekali2 nk masuk jgk jln tuh.kite da terang2 tau jln tu xbule ikut tp kenape kite degil sgt nak ikut?org kan da bg tande awal2 da tp bile sekali kite degil kite da meletakkan hidup kite dalam keadaan yg bahaya...tanggungla sendiri akibat nya nanti.


**** jadi, tu jelah yg bule aku kongsikan dgn org.mungkin semua da tau tande2 tu dan kita pun kdg2 malas nk fikir lebih dalam ape akibat yg kita akan dapat bile kite xpatuh pada tande2 yang da di beri tu.kita sebagai manusia harusla bijak untuk tafsirkan tande yg da di tunjukkan tu.BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT.jgn trburu2 untuk cept smpai ke destinasi.kalau da itu rezeki kite xlari ke mana pun. *****

lumrah hidup

jalan-jalan hujung minggu dgn mak aku sgt best la.dating berdua je.tp dalam ms tu aku ternampak seorang perempuan tua.umur die dalam 70 tahun mungkin.lama aku tengok die.hati aku terdetik mana perginya anak-anak die.maksud aku mase tu die pergi pasar malam.and de best part is die pergi sorang2.aku xrase rumah die dekat dgn pasar malam tu sbb masa aku nk blik aku ternampk kelibat die nak melintas jalan.betapa bahaye nye seorang nenek yg mcm die kene lintas jalan yg bahaye tu.klau la aku sejalan dgn die mahu nye aku turun lintas kan die.alih2 aku nak je hantar kan die terus sampai rumah.

bile terkenang kan org tua td aku terus teringat mak aku.ape yg aku akan lakukan pd mak aku.memg skg aku ckp "aku xkan buat mak aku mcm tu" tp aku takut sgt klau keadaan aku pd masa tu buat aku da lupe diri.aku selalu igt kan diri aku yg mak ayh aku tu tanggung jawab aku.dan aku selaku anank yg sulong lg besr tanggungjwb aku pd mereka.dan aku harap sgt semua yg aku tgk tu akan jd pengajaran yg terbaik untuk aku...

6.7.10

psssssst......

rutin pegi sekolah da bermula.tak ada ape pun yg byk berubah.cume keje kami yg sgt la byk.tp stil ade mase nk melayan FB la n UPDATE blog.sbb da xtau sgt nak buat apa.dan ni je la medium terbaik untuk aku menghargai masa.walaupun sesetengah org rs ini sgt la membuang masa...

2 ari suda...lambat rsnye nk tggu 2 minggu lg.tp xpe la....kena la menyibukkan diri sy.pegi sekolah baru 2 ari da demam.huuuuu sgt xselesa la keadaan mcm ni.sush nk brcakap,susah nk bergerak semuanye susah la...

and i hope aku cepat2 la sehat...xsuke la keadaan cmni... )=


27.6.10

||| IT IS NOT DE END |||

aku tak penah sangka pun hdp aku skg sgt miserable...xla kesal ape yg jd cume ape yg jd tu kite amek iktibar.so mungkin ade hikmah kan.n for now i,m happy wit my life..wit all i have.my family,my fren and my frens.semue tu penting bg aku.aku sgt2 mghargai semue tu....

but skg mungkin akan hilang kejap kemanisan tu but it is 4 a while and hope everything will be fine.aku slalu trfkir am i fall in luv again?tp dsbab kan byk sgt kish sedih dlm hdup aku ni aku trlalu brhati2 dlm mmbuat keputusan.aku xnk pisang brbuah 2 kali.tp die stil sabar dgn keptsan aku n hope die akn tetp tggu sbb aku ykin dgn rase ati ni tp aku xbole trlalu gelojoh...bia lambat asal selamat.tu kate org2 tue la kan...kan ade btulnye tu...

tp nk lepaskna die pegi utk bbrape buln...hmmm sgt xbese la kan.but i wll try...hahaha....kene gelak2 je la slalu.senaman muke plak da tu...bgus2...

dis sem holiday aku sgt2 hepi although ade part2 yg hmpir2 mmbunuh aku but i'm still here...thx to all...hahaha....luv ya...

24.6.10

HAPPY BIRTHDAY!!!!!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....HAPPY BIRTHDAY TO FATEN....HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....yeeeeaaaahhhh!!!!!!

wishing her all the best in her life and sweet 23 years old..huhuhu....

untuk menyambut hari kelahiran beliau,kiteorg pun sudah plan 1 rancangan yg paling bombastik tp xla bomba sgt.sedang-sedang je.but ok la untuk sambut bufay gul.so, de plan was imvented by mimi but then dia tak dapat nak join coz she had an urgent case.huh...cam polis plak.so juz aku,aizi,mira,hanis,nazurah,el,moke,shafiq n sam..

kiteorg decide nak sambut kat i-city so ptg2 lg kiteorg da gerak.but before that,plan ni almost cancel sebab faten dengan tibe2 nye ade diner with her family.huuuuu....sgt celaru da kami ni.dengan berani kiteorg pon fon her mum to get permission to 'culik' her.n fortunately her mom sgt spoting la kan.so our plan is on la...sgt gumbira la si shafiq because dpt la celebrate buah ati nye besday kan.n lastly de bufday gul sgt trkejt tgk kami kat I-CITY tu jgk haha dan beliau sgt trharu la kot...hahaha.wlaupun ade certain part of de surprise xjd but de point is kiteorg dpt celebrae bufday faten together...n thx to EN SHAMSUL because sudi bwk sy dan mira..len kali leh tumpang lg.. =)

20.6.10

*** B L U R ***

tak terlintas lagi pun kat kepale ape yg nak di curah kan kat 1 ruang kosong ni.tapi ape yg aku tau aku nak coretkan ssuatu.mungkin kebuntuan yang aku alami kebelakangan ni sebabkan aku mcm mati idea.tp belum la smpai menjejaskan ape2 pd aku.aku stil boleh berfikir secara rasional walaupun terkadang tu aku terlari dari landasan.tapi, aku ni manusia biase,bile2 pun boleh terjatuh dr landasan jln yang lurus.hanya berpegangkan satu pegangan aku harus bangun dari semua tu.aku kene yakin dengan ape yang telah aku programkan dalam otak ni.memang itu la yg pling terbaik.dan aku,cume laksanakan ape yg telah aku programkan.aku kene kuat.dan semangat aku ada pada byk bende.dan aku kene yakin itu semua adalah penghalang aku.pernah dengar x ayat ni...kamu yang menguatkan aku dan kamu jugak lah yg menjatuhkan aku.ade benarnye dr ayt tu.sama mcm aku.aku pernah menjadikan sesuatu itu sbg pembakar semangat aku tetapi lame kelamaan sesuatu tu jgk la yg pernah menjatuhkan aku dan aku terus sedar dr ape yang jd.mcm yg pernah aku ckp td,aku cume manusie biase yg memg selalu terleke...aku sgt leke.tapi kadang2 pernah jugak aku terfikir,adakah aku je yg sebegini?adakah aku je selalu melakukan salah mcm ni?xde sape pn yang boleh jwb soklan aku.sbb kenyataannye,kite xpernah buat silap bile kita lakukan sesuatu ikut naluri kite.tp yg silapnye adalah perhitungan kita terhadap sesuatu.sampai sekarang aku belum jumpe jln yg terbaik cuma skg aku hanya ikut jln lurus yg dah terang pd mate aku.mungkin skg masih kabur lg tapi aku yakin satu mase jln yg lurus ni aku akn rase sgt indah...

17.6.10

layan jap la

video

[ TOPIC ] : || its ok-la ||

nape la perlu nak wat lakonan.igt aku ni terpedaya lg dgn die.hmm da ade gf kot but ..... hampeh!!tu la org kate KALAU NAMENYE LELAKI LIDAH MEMG BERCABANG PYE LA.mgkin ade yg xsetuju tp buat ms ni aku mgkin kene percaye dgn prumpamaan tu.kite yg perempuan ni kene bijak skit tp bile ati suda menguaasi akal memg sush la.terutamanya bile org tu kite penh syg tp kite kene igt perbuatan yg die buat tu.skali die buat xmustahil die boleh ulang lg bnde yang sama.ini mungkin pengalaman aku yg bole dkongsi.aku xnak orang len jd mcm aku.kite bole bg peluang tp kite seperti mengambil risiko yg tramat bsar.kite mmpertaruhkan nasib kite.sama ade positif atau negatif,kite yg tanggung.xde org len da.dan sebb tu la kite kene fkir byk kali.jgn kalah dengan perasaan.aku pn pernah trjatuh sbb ikut kan sgt perasaan.akal aku letk tepi.tp akhirnye?aku yg merana.....aku sgt merana tp aku sgt bersyukur sbb ni semue jd pd aku.mgkin ade hikmah semue ni.da malas da nk fkir soal cintan cintun ni.kalau bule biar aku kwn ramai2 n sampai 1 mase tgk la mane yg berkenan.tp bukan la main2 kan persaan org.aku xkan buat cm tu sbb aku pernah rs sakitnye bnde tu.. hope i will b fine~~~

13.6.10

[H] [E] [P] [I]

BBQ...meletop!!!!
thx guys...credit 4 me + faten sbb kiteorg la mastermindnye...wlaupun xla seberape kan event tu but de objective of de event trcpai..bgus3...n sory la sbb kelewatan aku ni mybabkan si sapiq tu xdpt la nk brasmara dana dgnsi faten.nk tgk sunset kunon...hahaha tgk kat tepi jln pon santek gak...













but unfortunaely hanis n mira kene blik awl.hanis xsht...thx hanis 4 join us.. n hope sembuh cpt.ha lupe plak nk introduce pd bodyguard.thx la sbb sush pyh hidupkan api yeee...klau hrap kan kami2 memg xkan la hdup pun api tu.tadaaaa....sapik + moke...




















sgt cumelkan mreke..hahaha!!!so afte da bbq kami pn melepak lg...n jmpe lg kwn moke + sapik...sam..hye sam.so tu je la prjlanan kami...soo besh..thx u'all.





11.6.10

|| we belong together ||

I didn't mean it
When I said I didn't love you so
I should have held on tight
I never should've let you go
I didn't know nothing
I was stupid
I was foolish
I was lying to myself
I couldn't have fathomed that I would ever
Be without your love
Never imagined I'd be
Sitting here beside myself

'Guess I didn't know you
'Guess I didn't know me
But I thought I knew everything
I never felt
The feeling that I'm feeling
Now that I don't
Hear your voice
Or have your touch and kiss your lips
'Cause I don't have a choice
Oh, what I wouldn't give
To have you lying by my side
Right here, 'cause baby

When you left
I lost a part of me
It's still so hard to believe
Come back baby please, 'cause
We belong together
Who else am I gonna lean on
When times get rough?
Who's gonna talk to me on the phone
Till the sun comes up?
Who's gonna take your place?
There ain't nobody better
Oh baby, baby
We belong together

I can't sleep at night
When you are on my mind
Bobby Womack's on the radio
Singing to me
'If you think you're lonely now'
Wait a minute
This is too deep, too deep
I gotta change the station
So I turn the dial
Trying to catch a break
And then I hear Babyface
I only think of you
And it's breaking my heart
I'm trying to keep it together
But I'm falling apart
I'm feeling all out of my element
I'm throwing things
Crying
Trying to figure out
Where the hell I went wrong
The pain reflected in this song
Ain't even half of what
I'm feeling inside
I need you
Need you back in my life baby


*** juz luv dis song but dis is not wat i am thinking..... ***

syuuuhhh....go AWAYYY !!!!!

aku makin jauh tinggalkan hari tu tp mampu ke ingatan aku lari sejauh mn aku berada skg ni.kadang-kadang rase xadil plak.kite sedaya upaye nk lupekan kisah silam tp kenape perlu kisah silam tu datang menjengah dlam mimipi plak.tu smue bagi aku menggaanggu emosi aku walaupun xbanyak.ape pun aku kene la hadap semue ni.arggghhhh!!!!!smue ni bagi semak pale otak je la....xde gune aku nk ingat smue tu sedangkan bnde tu hampir nk binasekan aku tuk 2 kali.knape aku xpernah pun nak belaja ape yg jadi dalam hidup aku ni?ke aku yang degil atau terlalu sayang?sayang,cinta bende yang berbeza.semue orang syg kite tp xsmue org bule mencintai kite sepenuh hati die.tp buat mase skg ni ak blum percaye cinta.bg aku smue tu kite boleh cakap tp kite nk buat hmmm sstu yg belum yg pasti.tp aku percaye satu hari nanti akan ade cinta tuk aku...sumday sumhow it will come....

10.6.10

[FACEBOOK]----- U'RE IN MY BLOCKLIST okaaaayy!!!!

kite xperasaan kdg2 kite da di DELETE pn dr list of friend kwn kite...BUT nape leh jd cm tu?rs2 nye sbb ape?bkn HOBI org tu kot nk buang kite.msti ade alasn yg sgt logik nape kite dletakkan dlm blocklist kwn2 kite kat FB....

* * smue ape yg kite buat nk kene update kat FB STATUS.perlu ke?contoh la kan..KELUAR DR TOILET SKIT PEROOT pn nk kene update ke?haa....fkir scre logik skit kayy..

* * suka sgt TAG video/pic yg xde kene mgene dgn org.especially org tu brlainan JNTINA...huh den bg komen2 byk kat situ....WAT SEMAK notifications jeeee....hishhh...

* * da bg komen kat status org tp bg yg NEGATIF plak tu xpon yg memalukan org tu...ADOOYAIII....giv ur respect plzzz....

* * ha 1 lg ni...suke sgt MENCAROOTT....xkire la kat wall sdri ke ataupun kat wall org len.konon up 2 date la ckp cmtu...ade style BUT tu smue xcool lgsg koot...hahaha BE RATIONALE kayy..



------------ FB memg la bgus tp kite ni yang ade otak dn matang kene la gunekan FB sbg medium terbaik.jgn la salah gune kn plak kemudahan teknologi yang ade tu....jgn plak smpai org kate kite ni BATAK gile...hadoooiii pedissssss tuuuu -------------

[TAJUK]--- MERAJUK LG KE???----- adooiii!!!!!

bercinta ni xla semunye indah jekan.kadang-kadang percintaan tu mcm roda.kejap kat bwh maksudnye sedih la kadang-kadang kat ats maknenye tgh berBUNGA2 la tu...cm kwn2 i skg....heeee luv it~~~ tp bile sampai bab merajuk2 ni hmmm jd mslah kot.xkire la sape pn yang merajuk tp yg pentng salah seorg kene jd penyejuk keadaan.maksudnye bile sorang tu marah sorng lagi kene diam je...dengar je ape yg die nk bebel.tapi jgn la diam sampai ke suda....alamtnye hancusss trus la hbungn tu....kene igt dm hbungn suami isteri pun ade pasang surut ni kan yg bercinte lg..hmm rapuh lg hbungan tu.so kene ade kerjasama la antare 2 pihak tuk jage hubungn korg tu.from my pengalaman la + my reading, ade certain thing yg kite leh wat tuk pujuk blik pengarang jantung buah hati kite tu....hahahahaha!!!!!

1 * JANGAN lambat sgt mintak maaf kat die.DANGEROUS tuuu!!!!

2* GUNEKAN kekreatifan korang tu.xkire la LUKISAN ke, MENGARANG LAGU ke SAJAK
ke..ape2 la asl die trsentuh...da wat salah kene la jiwang2 skit kan...

3* BUAT LAWAK.ape2 je yg wat die gelak.SMS pn jadila asalkan bnde tu kelaka...

4* TAPI kalau semue tu xjln gak bek korg jgn kcu die dulu.mgkin die perlukan mase tuk lupekan
ape yg jd antre korg tu.

**** SO for now tu je la kot tips2 tuk yg merjuk...tp yg si merjuk tu pn jgn la lame2 sgt.rindu
kooootttt...hahahah *****

4.6.10

|| PAP-smear,ultrasound &kanser payudara ||

WOW....semua ni ade kaitan dgn perempuan.takde ape pn yg nk di kongsi sgt cume dr pembacaan i la kan setiap wanita@perempuan kene la buat check-up bg mengenal pasti kalau2 kite ade kanser sekurg2 nye boleh kite cegah dari awl.tp selalunye, most of us klau da terase sgt sakit bru la nk g jumpe doktor kan...hmmm lbh bek kite mencegah dr kite mgubati kan.tp xsalah kita mngubati dr kita mati...ups mintak simpang okaayyy bnde2 mcm tu...

PAP-SMEAR? i'm sure rmai yg xtau ape kah itu.in malay we call it as kanser pangkal rahim. ini selalunya dihidapi oleh orang2 yg da kawin. BUT!!!dun get wrong..yg blum kawin pn buleh mghidapi kanser ni klau she's having sex wit many guys.so be careful girl~~
kanser ni pmbunhuh wanita yg no 2...dan oleh itu rmai la antare kite yg kurang peke dgn kanser ni dn sering lupe utk wat medical check-up 4 this. kaum wanita cume akan wat pemeriksaan untuk kanser payu dara oleh kerana itu adalah pmbunuh no 1 untk wanita kan.

so after this i hope we can be more sensitive things like this...dan untuk keterangan lanjut silalah hubungi doktor trdekat okay....haha cm iklan plak.

Rambut Bercabang....ouhhh tidaaaakkk!!!!!!

Entry kali ni tuka angin plak la. tak salahkan brkongsi ape yg kite tahu. haha.. Ini selalu menjadi masalah pada mreke2 yg berambut panjang dn selalu warnekan rambut.kalau dbiarkan mau rusak la rambut kite tu...ha lg 1 klau kite menyikat rambut secare kasar pn boleh myebabkan masalah ni..tp ni bukan la mslah luar biasa tpi mslah rutin yg mmg di alami oleh wanita2.Ape yg menjadi punca rambut brcabang??
jom check mn tau bule la di elak2 kan...

1. mggunakan pgering rambut secara kerap

2. menggunakan pelurus rambut secra kerap

3. terdedah dgn sinaran matahri dan dlm jgka mse yg lama

4. kerap plak memotong hujung rambut

5. kerap mwarnakan rambut

6. menggunakan sikat daripada bahan yg tidak brkualiti

**tu je yg buleh dkgsikan bersame. so y not klau kite cube kurg2 kan punca2 yg buleh mnyebabkan rambut kite brcabang...rambut kan mahkota seorang wanita... +_+

2.6.10

i need time

kadang-kadang apa yang kite rancang xkan menjadi kenyataan.

kita cuma manusia je tp yang tentukan smue nye pada yg berkuase.

aku mungkin sedikit kesal dgn apa yg jadi tp

aku bersyukur sebab tuhan da beri petanda pada aku

awal-awal lg...walaupun aku sangat terasa dgn tragedi yg jd dlm hdp aku

but life must go on...

insya-allah...panjang lg masa aku...

aku kene percaya ade hikmah semua ni jadi...

kite xkan boleh miliki apa yg bukan kita punya...

sekali terlepas bukan bermakna terlepas semua peluang..

dan aku harap ada sinar baru untuk aku lg...

dan aku yakin aku boleh bangun dari semue ni... ;)

14.4.10

moody

moody...

semua org yg hdup atas bumi ni

akan ade perasaan tu.

tp terpulang pada kite mcm mana nk

atasi perasaan yg berkecamuk tu.

biasa la hidup ni...

mane ade yg sempurna.

ade je kekurangan yang akan buat kite

rasa terlalu emosi.

tapi jgn sampai kite ni manusia terikut sgt

persaan tu...

jgn buat org sekeliling kite kurang selesa dgn kite sbb

kite xtau macam mana nk handle perasaan bile moody.

especially permpuan la....

moody je manjang....konon dtg bulan..

hahaha!!!!!!!!klau nk tau tu smue ALASAN SEMATE!!!!!

nak cover line pye psl...hahaha!!!!

takut org kate kite ni kaki moody...so,

nak elak kan spekulasi JHT tu....

kate la yg awk tu DTG BULAN....hahaah!!!

but anyway hidup ni memang kejam tp

terpulang pd kite ape yg perlu kite buat untuk

nampak kan bende ni mudah untuk kite lalui..... *_*

6.4.10

kadang-kadang kita buntu dgn apa yg jadi dlm hidup.
tanpa mengharapkan apa-apa balasan atau akibat
kite cuma harus akur dengan apa yg jadi dan apa yg bakal terjadi.
tak perlulah hendak mengukur baju orang, cukup kita
mengukur baju di bdan sendiri.
untuk mendapatkan yang TERBAIK hanya berdoa yg terbaik
dan mencuba untuk kebaikan.
TETAPI kita harus ingat yang xsemua yg kita hajati tu akan
dapat sbb ALLAH tau apa yg terbaik untuk kita.

ya ALLAH ya tuhanku...berilah hamba-hamba-mu kegembiraan dan
kebahagiaan di dunia & akhirat.. ;)

4.4.10

sickness

huh
demam la plak
adakah perlu mc ISNIN ni?
hahaha....alasan je smue tu
lg 4 minggu je lg my practicum
weeeee seronok ke sedih?
campur2 mungkin
BTW aku pn DA syg dgn my student
hahaha....
upsss ade JANJI la dgn dieorg
hish camne leh lupe ni..

3.4.10

hope

yes yes yes....

finally dpt jgk jmpe org tu.

sgt hepy sbb da lme xjmpe BUT

in de same time sedih sbb tu xbertahan lama.

but its okay la dr xde lgsg kan.

so everything is fine..FOR NOW

30.3.10

rase2 nye la kan aku dpt rase die mkin dekat
TETAPI hahahaha...
aku xtau la sape BELIAU yg aku maksudkan
adakah BELIAU tu wujud?
xpun aku ni FANTASI je?
hahahaha....NO COMENT!!!
sebab nye ari2 aku semakin dag dig dug!!!!!
kuang kuang kuang!!!!!!
apakah itu????

21.3.10

apa sebenarnya??

ari ni mcm ade yg xkene

aku pn xtau asal

mcm xbest je

apesal la dgn aku ni???

aduhai...ni kne g pkr ni

tp aku nk sgt tau ape RASE aku mlm ni.

nape ekk...xkan la ....

hmm bukn2...bukn tu.aku yakin

len ni penyakit aku ni.

but I hope everything will b fine... ;)

19.3.10

KU SENDIRI- aliff aziz

Ku melihat dikau bersama dia
Sukarnya ku percaya
Apa harus ku lakukan
Sukarnya daku menghadapinya
Dikau jauh dari ku
Pedihnya dalam hatiku

Kenangan yang lalu
Masih bermain dalam ingatanku
Terbayang sentuhan mu
Membuat hati tertanya


Apakah silap dan salahku
Apakah dia yang dicari
Apa yang harus ku lakukan
Untuk kembali di sisimu

Di manakah hilangnya cinta
Yang membara di dalam jiwa
Apakah terpisah akhirnya
Bila ku sunyi ku sendiri

Ku terbayang dan terdengar suaramu
Hanya gurauan senda senyum dan ketawamu
Di manakah akan terus ku layar lara hati ku ini
Masih menahan rasa

Tiada ku duga akhirnya cinta
Apa yang telah terjadi dikau tak kembali
Tinggal ku sendiri
Terpadam api cinta ini

Apakah yang harus ku… huuu..
Membuat hati tertanya..


***hati ku rindukan sseorg yg da lame aku xjmpe n I dedicate dis song for him.. ;)


BAD - DAY

peh ari ni sgt la worst tuk aku...

bajet nk hepi2 tp len jd nye...

aku kuar dgn adik IKA aku je br2.

aku pakse die msuk keje lmbat skit

temn kan aku ari ni. THX IKA~~

1st at all aku sgt hepi la kan dpt

mghbiskan duit bli mcm2

den smpai ketika

nk g GREEN BOX sglenye brmula...

jeng3!!!!

bkn ape sgt la juz aku kelntong amoi tu je

bg die student card aku kat adik aku...

so kire due2 kad tu muke aku la

juz nm je len

1 2 SHARA & 1 lg SHARA NOR RAIFANA

hakhakhak

rjin plak amoi tu nk cek kan kad tu ari ni so

kantoi la dsitu kami... =(

lantas die mintk IC plak sbb pelik asl mke same

lalu kami pn kasi la.

nk wat cmne redha je la da kantoi.

aku ckp la adik aku student tp student card die hlg

but amoi tu xcaye gak.

goram den...so aku xkesh la byr LBH kan...

hampeh tul!!!!

tp xpe aku selambe je.

msuk la bilik tuk mbuat konsert da.

tu aku bru je nk mkn MC CHICKEN yg

aku bli td lalu ade amoi nombor 2 nmpak.

yg aku peliknye cmne die leh nmpak dlm gelp2 tu.

hampeh lg dsitu!!!!

die pn msuk n sound kat aku

"NO OUT FOOD ALLOW HERE MISS"

huh aku pn selmbe je la muke.

amoi no 2 tu amek & smpan

MC CHICKEN aku....waaaaaaaa!!!!!

aku lapa la mgkok!!!!!!!BNCI3!!!!

aku da stat xde mood da but aku kene

la mghepikan dri blik klau x mmbzir je la aku byr MHL2!!!!

huh lps tamat ms, aku pn blik...

OTW tu kat HIGHWAY ade kete PROTON SAGA kaler HITAM.

aku igt lg kete tu.

mn xnye die msuk lane xbg signal

da la tu nsb VAVI aku xbrtmbung dgn SAGA tuh

memg skit je lg nk kene...BA YA BA ALIF tul..

aku da gegel da...

kuang aja nye SAGA HITAM!!!!

aku pn lps tu slow je la..gegel nye sal...

hummm...da tu aku pn CP2 je nk excident tyme nk jmput

mak den kat highway SENAWANG tu.

but tu slh aku la...xdpt dnafikan

mak aku msuk kete trdiam trus sbb die trkejut.

die kate skit je lg nk brlggar td.

aku pn kene la brlagak xde pape kan.

dgr je la mak aku bebel TP nk wat cmne

ITS MY FAULT....tggung la...PADAN MUKE

bak kate SEORANG kwn aku

"NANTI MATI XDE SAPE YG TAU"

nsb la aku...

so tu la kjadian yg mnimpa aku pd hari ini

hari yg HARU BIRU... *_+

18.3.10

korean class

haa..tujuan nye kat sni?ouh xde ape2 tujuan

jom la try blaja bahase korea(walaupn bnde ni da agak lapuk ye)

hahaha!!!!!intensif class here~~~



video

perhatian:video ini tiada kene mgene dgn yg mati @ pn hidup.

ini hanyala rekaan semate2

17.3.10

aku perlukan kekuatan

ya allah ya tuhan....ape da jd ni.aku jd smkin teruk dan teruk.ya allah....berilah aku kekutan dan kesabaran.aku kene yakin ape yg jd smue ni ade hikmah dan aku kene ikhlas terime ape yg jd.aku yakin ni smue dugaan tuk aku.tapi sekli lg aku kalah dgn perasaan aku.aku sepatunye bertindak ikut akal bkn ikut hati.da trlalu byk kali hati aku renuyk2 cm kertas ni....ape aku nk buat?cuti ade bbrape ari lg.aku xleh hdp mcm ni tnpe buat ape2 aku leh jd gile dn aku bole buat bnde yg bukan2 tnpe fikir.kwn2 plak smue xde kat sni.ape aku nk buat???

usahe aku nk lupe kan smue cite silam aku xde hasil.pent je aku involve dgn mcm2 tp klau aku sdri yg buat diri aku mcm ni susahla.aku kene syg dri aku.aku ptutnye xkan biakan ruang kosong ati aku tu di isi oleh DIE.aku bnci dgn smue ni.aku rs mcm aku ni permpuanyg xde otak dan prmpuan yg senang2 leh dtipu.aku plng bnci dgn org yg mnipu aku..aku xsmpan dndam tp cume hrp mereke2 blaja la ssuatu.dan tlg la blaja tuk hormat perasaan org len mcm mn aku cube tuk jge ati rmi org tp last2 aku jgk yg hancus.aku xprnah pn di aja jd penting kan dri.bia kite sme2 dgn org yg dlm sush tp jgn kite leps kan diri kite je.mgkin tu prinsip aku.bkn la nk jd NUR KASEH tu tp cube buat org len bhgie.aku pn kene la prcye ade kebhgiaan jgk tuk aku.so for now let it be...n aku perlu isi ruang2 kosong dlm diri aku ni.rs nye cm ade byk lg ruang kosong.hahahaa!!!!

DAY OUT



ouh aku berdating lg tapi jgn fkir len plak.aku hang out dgn CIK AYU je...ouh sgt seronok kami berhang out bersama....jiwe msg2 nak kacau so de best thing is chill je la...huuuu =) sakan la kiteorg bermain gendang la bgai sementare nk mnggu turn GREEN BOX kan.lagu DORAEMON pn balun la.ketuk je la ikut suke ati.hahahaha kelaka nye kiteorg kalah dgn budak kecik.budak tu siap ade extra round lg kiteorg dpt 1 round je dgn AYU yg bijak atau mesin tu yg slh bg arahan lalu AYU men sorang je la..aku pn tlg jd penyemak ka sebelh tu nk gak ketuk walaupun sebenarnye xde kene mengena.tp xpe asal kami gumbira bersama.da lepas berketuk2 sakan kami pn makan la kat OLD TOWN COFFEE tu ha.kunun nk berjimat msg2 tp bab berjimba2 ni memg no 1 la.tp yg xthn kiteorg order plg murah kat sne.ahaha...drinking water pn lyn la...JIMAT pye psl.tp xde hal la smue tu, org kesh ape duet kami tau nti jap lg nk byr kat amoi GREEN BOX tu ha.xcukup plak duit kami nanti taw.hhahahahahaha!!!!!!!!

sesudah makan kami pn pergila menjimbakan dri kat GREEN BOX itu.hahaha!!!!seronok tgk kwn aku ni hepy yela jiwe die tgh kacau so bia je la die menghepikan diri beliau.aku pn turut menumpang kan kaki la sbb jiwa aku pn kacau bilau ni.tp rilex2 je la.so leps membuat konsert berbayar kami pun pulang la.AYU trus blik CJ.kesian die nk kene drive mlm2 tu.ha tp xpe BELIAU msti sgt seronk sebb BELIAU telh mmbeli 1 seluar kat JUSCO tu...ouh BELIAU sgt hepy gamaknye.walaupun sebenarnye seluar tu senteng tuk die.(den da koba an kek dio xnk dongar)

so begitu la seharian kami ber2.esk apakah plan seterusnye?aku pn xtau la kan.aku pn kene membusy kan dri spye aku xla fkir bnde2 yg xmsuk akal.contohnye mcm NIYANG RAPIK itu..hahaha!!!tipu je la..hdp aku xla seteruk itu lg but juz nk menghiburkan hati yang lara ini..(ouh ini la lirik lagu..yeah sy kunci lirik ini)

dugaan @ petunjuk?

shara shara shara!!!!!!

tolong la bgun!!!!!ape aku da buat ni!!!!!

sumbody help me plz!!!!

mcm mn kite nk lupe kan org yg btul2 kite syg?

sgt la sush!!!!da msuk 1 thun lbh da....

tp knape aku sush nk lupe smuenye....

atau mgkin sbb aku msih blm ade pgganti utk die?

tp die da ade pgganti aku tapi knape aku msih rase die akan jd milik aku?

argh!!!!

ape smue ni....ya tuhan tlg la aku.....

klau die bkn utk aku....jauh kan la die dr pmikran aku....

atau ni smue dugaan bg aku?

keliru.....!!!!konpius.....!!!!!

ape perasaan aku kat die??

sptutnye aku mrh + skit ati dgn ape yg die da buat kat aku dn QURISHA!!!

tp ni x....lg lme tmpoh break tp syg aku msh blm hlg tuk die....

ape smue ni....dugaan @ petunjuk??

petunjuk die cnte sejati @ sebaliknye???

ya allah....hbis smue org aku tye pndapat tp xde sape pn yg dpt tlg...

kwn2 hye dpt bg semangat tp aku yg xkuat...

hati aku yg nk die lg...aku rindu kan die.....

aku rindukan saat2 nk gduh dgn die sbb lps tu kiteorg adlh org yg

plg hepy...hahaha pelik la....

but anyway kiteorg memg pelik...

dn sbb kepelikan tu aku tetp syg die...

haaa....xleh lupe la.

aku xtrkire brpa kali kiteorg gduh dlm sebuln...gduh yg xmelibtkan org ke 3

maksudnye bkn sbb aku @ die ade org len....

gduh bnde kecik je...but nk jgk crik psl....

n de worst part is aku la yg plg suke cri psl.....

hmmm....aku akn igt smue nye...

n plg xthn aku penh masakkan die NASI GORENG MANIS + ROTI BAKAR....

konon nk bekal tuk g interview la...

hahahaa....plg kelaka la....die siap bg mak die rs....

hush....sgt malu aku.but as de time goes on aku blaja skit2...

n ns gorg aku da xmnis lg.. ;)

nk cite byk x hbs 1 mlm...

x tau nape aku nk syer smue ni but....dekt sni je aku bule luahkan...

kwn2 da pekak da dgr cite aku...aku pn bosan dgn cite cinte aku ni..

mcm crite dongeng pn ade...hahaha!!!!!

so juz wait n see wat is de ending of my story.... ;)

plz pray 4 me...

16.3.10

HATI vs AKAL

hati: saya rasa kamu patut angkat telefon tu

akal: untuk?

hati:cuba kamu dengar ckp saya

akal: yela..tp untuk ape?

hati:saya tau kamu pn nk buat bnde yg sama kan

akal: ye...tp...

hati:xpe..kali ni dgr ckp saya...

akal: akibatnya?

hati:xpe...sekurg2 nye sekali ini dengar la kate saya

akal: baik..kali ini saya akan dgr ckp kamu...

hati:bgus...sy sgt gumbira!!!!yehaaaa!!!!!

kesimpulannya:kdg2 xrugi kita dengar kata hati supaya kite lebih kenal siapa diri kita dan apa matlamat hidup kita...kebahagian kita bukn hanya trletak pd akal tapi hati yang bersulamkan akal yang waras mampu membantu kita untuk mencapai kebahagaian... cewaaahhh!!!! ;)

4.3.10

JATUH CINTA lagi?

Jatuh cinta?indah sgt...perasaan yg dtg tu adalah ikhlas dan tidak mengenal siapa dia dan kita sudah

bersedia untuk bersama dia....tapi betul ke perasaan yg dtg tu adalah cinta dan kita yakin dengan

perasaan tu....atau pn kite hanye terdesak untuk memilikinya....menjadi single bukan bermakna

gelap kehidupan tetapi menjadi berdua lebih baik. alah mcm lagu berdua lebih baik tu....jodoh ada

dmana2...,ite je yg xtau kat mn jodoh kite tu ade....kite aggap je la pasangan kite tu lambat skit....

mgkin jalan jem kot....sesak skit....ape2 pn ni ade skit tips mungkn berguna utk kite lbh kenl lg

perasaan kite terhdap si dia......I'm fall in luv again...... ;)

1. sukar melelapkan mata

2. sentiasa berdebar

3. suka ambil tahu hal si dia

4. resah gelisah klau die xde depan mate

5. di hinggapi rase cemburu

6. hobi baru.....MENGELAMUN

7. dating

8. rindu

9. akan rasa berdebar-debar bile si dia meliht ke arah kite

10. suka curi-curi pandang kat dia

11. ingin tahu segalanya tentang dia

12. ingin selalu dekat dengan dia

13. menjaga penampilan.kalau bole nk sentiase cntik/kemas bile brdepan dgn si dia

14. simpan sms die wlaupun sekadar bertanya tentang hal biase

15. ade jual mahal skit kat die...yelah xkan nk si die tau kite syok kat die kan.kne cover line ckit... ;)

16. cuba mencri persamaan antara kamu dan dia

17. kalau ade teman2 kamu yg mengutuk dia, kamu terus akan mempertahankan si dia

18. si dia senyum pada kamu dan kamu akan bahagie seharian

19. menyukai apa yang digemarinye wlaupn kamu sama sekali paling bnci dgn hobi nye itu

20. sanggup berkorban untuk si dia

21. saat kamu membaca ruangan ini kamu terbayang kan senyuman nye, wajahnya, gerak laku nya, suarenya, lirikan mate nye, dan segalanye tentang die....

dan disaat ini kami boleh definisikan diri kamu sedang di lamun cinta dan kejarlah cinte itu

sebelum terlambat dan akan menjadi sejarah utntuk kamu selamanya......cinta yang tulus hanya

datang sekali dan kita tidak akan tahu siapakah dia.......

28.2.10

ikhlas kah aku?

mulut sering akan bercakap lain dengan apa yg drasakan ati...tapi,apakah yang harus aku

percaya?hati atau mulutku yang berkata?adakah aku cume berlakon dan menipu hati aku dan

menerima apa yang terjadi dengan ikhlas....TETAPI ikhlas ke aku???

sampai bila aku harus begini?????wahaaaaaa!!!!!!da mcm lirik lagu pulak.tp mgkin ni sebhgian dr

jln cerite hdp aku.....aku harus nye terima dgn hati yg ikhlas dan menerima semua ini.......tapi

semuenye makin kacau bilau......!!!!!!!aaarrrggghhhh!!!!!!!!!aku jd bosan dgn prmainn kat dunie

ni.....smuenye buatkan ati aku smkin jauh dan mnyepi........aku boleh tipu org tapi......aku

xmampu tuk tipu diri aku sdri......mgkin org aggap aku NUR la konon tp dlm ati sape yg

tau.....aku cume insan biase yg iman nye xla kuat......yang mampu aku lakukan adlh bersabar dan

aku kene igt........xsemue yg kite hajat kite akan dpt.....biasela....mn ade mnsie yg smpurne....dan

jgk jln cerite aku.....xkan ade kesmpurnaan pn.ape yg mampu aku buat hye bersabar mennti

kebhgian aku....INSYA-ALLAH....



:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

1.2.10

sekali melangkah tidak akan berpaling lagi tapi.....

tapi akan jadi klau kite rase die yg terbaik?

klau die adalah orang yg boleh membahagiakan kan kite?

tapi tak semudah itu....banyak kesan yg kene di fikirkan dan banyak hati yg perlu di jage...

apakan daya aku...aku cume insan biase yang ade hati dan perasaan...

seorang permpuan yg mmpunyai naluri utk disygi dan dimnjakan....

susah ke utk diintepretasikan?xperlu keluarkan duit brjuta2...cme tunjukkan keikhlasan dan kejujuran........

aku bukan sekadar prsggahan tapi klau btul la aku sekadar prsggahan boleh kah aku berpaling ke belakang semula?

aku bingung dan tiada sape yg boleh buat keptusan selain aku...

.
.
.
.
.
.
.
.

31.1.10

LUV IT ! !

hujung minggu mcm ni best klau lepak2 kat umah tp aku brjalan sakan tp ape yg penting aku hepy..

sgt besh jmpe membe2 yg jrg2 jmpe...gelak2 smpi xhengat dunie...kami sgt gumbiraaa....lalalalala

ZA pn ade skali wat aku hepy...kunun nk wat surprise alik2 aku yg kow2 pye surprise.....

xpe2...asal kami gumbira... =)) thx dear... (nsb kat sni xde sape2 yg kenl aku)

hari semlm aku tggl kan dan hari ni aku rase aku ptut lupe kan cerita smlm dan lebih menikmati hdp ni....

mcm jiwang tp tu la yg aku kne pegang dan ape yg mak aku nsht akan aku ingat...

aku akan hargai apa yg ade dan wat sebaik mungkin... =))

yea3!!!!ari isnin cuti wilayah....ssy sgt seronok sbb aku lewat stat praktikum....

hahahahah tp sme je...shari lewat je pn...

lps tu brmule la cite sedih dan gumbira aku kat sekolah tu...

tp bak kate ZA jus chill and enjoy myself...b positive...hahahahaha!!!!!!

haru2....ape cite aku nk wat kat sek kali ni...

hope semuenye akn jd ok...

30.1.10

c.o.n.f.u.s.e.d.

hal perasaan susah kite nk tafsir...sbb tu kat dunie ni xde klinik pasal nk rwat sakit ati ni...kanser

ati ade la....hahahahaha!!!!!!!apakah yg aku alami ni??suah utk ditafsirkan.smuenye masih kabur

dan aku sbg manusie hanye mengikut jln yg da trtulis tuk aku.aku xmampu nk ubahnye walaupn

aku memilih jln yang sebaliknya...tiada siape yg mampu menjawab soalan bahwa ni ke jln yg btul

utk kite....ini ke yg terbaik utk kite....apa yg boleh kite lakukan adalh buat sebaik yg

mungkin...tiada siape yg tau ape yg bkal trsedia@terjadi utk kite sesaat lepas ni...setiap detik

penting tapi xsemue yg tahu utk hargainye termasuk aku...insan yang terlalu rapuh....mcm

biskut mary cecah kopi....heeeeeeeee.............

.
.
.
.

27.1.10

sgt damn~~~

haaaa suda lame kot aku xupdate kan blog ni...mungkin aku sudah mula sibuk dgn khdupn aku skg....but byk sgt yg jd slme 1 month ni.yg pling sgt menyernkkn aku da tuka status...yeehhaaaa....luv it!!!!!!

adakah aku gediks???agak la...tp aku xkesh pn sbb brgediks brsebab xpe...hakhakhakhak!!!!!!

he's not my 1st luv but i luv him~~~~~huahuahuahuahua!!!!!!!!

esok ari kamis....can't wait 4 ari JUMAAT!!!!!sgt seronok dn menghepikan aku....JUMAAT,SABTU n AHAD...AHAD???? =((

tak suke ahad.....

nex wik da stat aku praktkum....hmmmm g sekolah lg.3 bln la.....
agak lme...but ape ade hal.da 2 keje aku...redha je laaaa~~~~~

tp yg plg xbesh msti aku jrg blik n jumpe my family n my teeettt~~~

tgh2 gawat ni g sek sgt la menyadiskan hidup.....hmmm any part time work??? =))

hoooolaaaa~~~~~~~